Het zwaar bandenrek om grote lasten te dragen

Een zware verticale bandenstelling is niet de goedkoopste oplossing om banden te stockeren. De staanders en legbalken kunnen hogere lasten dragen dan de lichte bandenstelling. Ze zijn geschikt voor het stockeren van banden zoals gewone autobanden, grote banden, zware banden, banden met zware velg enz… Ze worden verticaal en naast elkaar op 1 rij geplaatst. Meestal worden ze per 2 bandensets gestockeerd op 1 rij. Vooral grote en zware banden van tractoren, zware banden van de graafmachine, dumptruck, wieldozer... zijn geschikt op een zwaar bandenrek.

Winterbanden, zomerbanden en all-season banden stockeren is ook geen probleem.

Een zware bandenstelling wordt vooral gebruikt door de bandencentrale, bandendepot, garage, werkplaats, magazijn enz…

Staanders en liggers voor 8 banden of meer

Het zijn zware rekken met minimum 4 horizontale liggers en 4 staanders. De rekken zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes en er kunnen meestal tot 8-10 banden naast elkaar gestockeerd worden.

Bij hoge banden, kan men bijvoorbeeld maximum 2 niveaus banden plaatsen.

Men kan zelf de lengte van de liggers kiezen a.h.v. de te stockeren banden.

De stelling is verkrijgbaar als enkele verticale stelling of als doorlopende stelling. Bij een doorlopende stelling of stelling met losse rijen, worden begin- en eindstukken geleverd alsook een aantal gewone tussenstukken. Het is een modulaire stelling waar aanbouwsecties kunnen bijgeplaatst worden.

Inhaaksysteem & gebout

De rekken werken via een inhaaksysteem waarbij staanders en dragers in elkaar gehaakt worden. Ze kunnen ook gebout geplaatst worden.

Afmetingen

Een zware bandenstelling kan al verkregen worden vanaf volgende afmetingen: 2.250 x 1.500 x 400 mm ( vanaf €95 stuk ).

Afwerking

De afwerking van een zware bandenstelling is meestal geheel gecoat of deels gecoat. Verzinkte versies zijn ook te verkrijgen.

Extra legborden

Sommige zware bandenstellingen kunnen extra voorzien worden van legborden. Deze worden meestal bovenaan het zware rek geplaatst om extra items zoals bijvoorbeeld velgen te stockeren.

Tussenvloeren

Bij extra hoge bandenstellingen wordt het moeilijk om manueel de banden te laden en te lossen. Daarom kan geopteerd worden voor een bandenstelling met tussenvloer. Men kan ook opteren om zware banden te plaatsen op een grootvakstelling ( met legborden ), draagarmstelling of een palletstelling.

Offerte bandenrek aanvragen