Horizontale bandenstelling voor horizontale stockage

Bij een horizontale bandenstelling, gaat men de banden horizontaal stockeren. Het is een ruimte besparende oplossing om zowel gewone banden als zware en grote banden te stockeren. Er zijn een aantal mogelijkheden om horizontaal te stockeren.

De keuze van opslag wordt gemaakt aan de hand van een aantal criteria. De grootte en het totaalgewicht van de banden zal de grootste factor zijn.

Horizontale bandopslag is mogelijk via een bandenstelling met legborden, palletstelling of grootvakstelling, via een legbordstelling met rollenbaan of via een inrijstelling ( opslag grote banden ).

Bandenrek met legborden

Een eerste optie om banden horizontaal te stockeren is door gebruik te maken van een stelling met legborden. De banden worden per 4 horizontaal op elkaar gestapeld op een eenvoudig magazijnrek.

Grootvakstelling of palletstelling voor banden

Een tweede mogelijkheid is om grote en zware banden horizontaal op elkaar te stapelen op een grootvakstelling of een palletstelling. De banden kunnen rechtstreeks op de draagarmen geplaatst worden of via het inladen van een pallet.

Legbordstelling met rollenbaan

Een derde mogelijkheid is een legbordstelling met rollenbaan. Bij het laden en lossen rollen de banden naar voor.

Inrijstelling

Voor de stockage van grote industriële banden kan men ook opteren voor een inrijstelling. Een heftruck zal de banden stockeren.

Offerte bandenrek aanvragen