Hoe de juiste bandenstelling kiezen

Een bandenrek kopen? Vooraleer je een bandenrek bestelt, zijn er een aantal criteria dewelke de keuze zullen bepalen. Wij geven een overzicht van de bepalende criteria:

Hoogte van de werkplaats

De hoogte van de werkplaats zal bepalen hoeveel verdiepingen of etages een bandenrek kan bevatten. Er zijn bandenrekken die tot wel 7 etages hoog gaan ( bandenstelling). De soort band en de afmeting van de te stockeren banden, zullen ook de hoogte bepalen tussen de etages. Bij een hoog plafond kan er voor een verticaal bandenrek gekozen worden, voorzien van verschillende etages. Bij een laag plafond, plaatst men gewoon bandenrekken naast elkaar of kan men kiezen voor een horizontaal bandenrek.

Aantal te stockeren banden

Moeten er veel banden gestockeerd worden, dan zullen er genoeg bandenrekken moeten geplaatst worden. De hoogte van de werkplaats speelt hierbij een grote rol. Beschikt de werkplaats over een normale tot lage plafondhoogte, dan kan men bandenstelling plaatsen van maximum 3 etages ( voor normale autobanden ).

Bij een hoog plafond kan men kiezen voor een verticale bandenstelling met tussenvloeren. Is de werkplaats laag en klein, dan kan ook geopteerd worden voor een mobiele bandenstelling of een horizontale bandenstelling.

Machinale bediening of handbediening

Het laden en lossen van banden is mogelijk met de hand. In een kleine garage of atelier kan men perfect de banden manueel laden en lossen. Dit op een horizontaal bandenrek als op een laag verticaal bandenrek. Is de hoogte van de werkplaats hoog genoeg, dan kan men bandenrekken plaatsen met verschillende etages. Deze kan men laden en lossen met een heftruck. Via palletopslag voor banden of een grootvakstelling voor banden is het mogelijk.

Werkt men liever niet met een heftruck, dan kan men opteren een verticale bandenstelling te plaatsen, voorzien van tussenvloeren of platforms. Deze zijn bereikbaar via een metalen trap. Op die manier is het mogelijk in de hoogte te werken zonder de tussenkomst van een machine.

Budgettaire redenen

Uiteraard zal de totale kostprijs van de installatie van een bandenrek een rol spelen in de beslissing over de keuze van het bandenrek. Op lange termijn is een bandenrek een goede oplossing daar deze veel plaats bespaart en dat de kwaliteit van de banden hoog blijft. De prijs van een bandenstelling is moeilijk te bepalen daar elke opdrachtgever een andere oplossing nodig heeft.

Offerte bandenrek aanvragen