Verticale bandenstelling voor verticale bandenstockage

Lichte of zware verticale bandenstelling

De verticale bandenstelling is een stelling die kan geplaatst worden in zowel lage als in hoge opslagruimtes. Het is een ruimtebesparende oplossing voor het stockeren van allerlei soorten banden. De verticale stelling is verkrijgbaar als lichte bandenstelling en als zware bandenstelling. De keuze hangt af van het aantal te stockeren banden en hun afmetingen. De banden worden sowieso verticaal en rechtstaand gestockeerd.

Welke banden voor verticale opslag

Allerlei soorten banden kunnen plaatsvinden op de rekken. Denk maar aan autobanden, motorbanden, banden voor vrachtwagens, aanhangwagens, campers, fietsen enz… Ze worden naast elkaar geplaatst op lichte of zware rekken voor klantenwielen.

Bandensets plaatsen

De banden worden verticaal in de stelling geplaatst en rusten op minimum 2 horizontale liggers. Afhankelijk van het draagvermogen van de stelling is het mogelijk om 4-6 of 8-10 banden naast elkaar te stapelen. Meestal zal men bij een licht en goedkoop bandenrek maximum 4-6 banden naast elkaar kunnen plaatsen. Het aantal etages is afhankelijk van het aantal te stockeren banden. Het is ook in een modulair systeem te verkrijgen waarbij het mogelijk is om laten een rek aan te bouwen.

Stockeren in de hoogte

Een verticale bandenstelling kan verschillen in hoogte. Indien veel banden dienen gestockeerd te worden, zal men een hoge verticale bandenstelling installeren met verschillende niveaus. De hoogte van de niveaus zal afhangen van de hoogte van de banden. Meestal gaat men voor een zware bandenstelling opteren.

Verticale bandenstelling met platform

Wordt de handeling te moeilijk en te hoog, dan zal men tussenvloeren of een platform voorzien om de banden makkelijk te bedienen. Men spreekt dan van een bandenstelling met platform.

Bandenrek met legbord

Het is ook mogelijk om de bovenzijde en van de bandenstelling te voorzien van een legbord. Men spreekt hier dan over een verticaal bandenrek met legborden. Daarop kunnen bijvoorbeeld velgen of bumpers van wagens gestockeerd worden. Een verticale bandenrek is verkrijgbaar in 3 verschillende uitvoeringen.

Offerte bandenrek aanvragen