Zomerbanden opslag

Op het einde van de zonermaanden dienen de zomerbanden op stal te gaan en plaats te maken voor de winterbanden. Maar hoe bewaar je deze banden het best? Waar moet je op letten bij de opslag en bewaring van zomerbanden?

Zomerbanden schoonmaken

Haal de zomerbanden met velg voorzichtig van de wagen en reining de zomerbanden met water zodoende alle vuil en vet verwijderd is. Gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen die het rubber van de banden kunnen beschadigen. Droog de banden goed af om oxidatie te voorkomen en roest.

Horizontaal bewaren met een hoezenset

Je kan bij de autohandelaar speciale bandenhoezen kopen of een hoezenset kopen om de zomerbanden in te stockeren tijdens de wintermaanden. Dergelijke hoezenset bestaat uit 4 stuks, voor elke band. Let wel dat de diameter van de zomerbanden overeenkomen met de diameter van de beschermhoes.

Duidt op de zomerbanden aan op welk wiel ze individueel gemonteerd waren. Deze dienen de volgende zomer op dezelfde plek teruggeplaatst te worden. Indien je kiest voor een beschermhoes, dan is deze meestal voorzien van een tekening van de 4 wielen. Elke hoes staat voor een bepaalde plaats waar de zomerbanden op gemonteerd werden. Pas de druk op de banden aan volgens het voorschrift van de fabrikant.

Je mag de zomerbanden horizontaal plaatsen, op elkaar indien je een beschermhoes gebruikt en als ze nog op de velg zitten. Zonder hoes, is het aangeraden om een stuk karton te plaatsen tussen de velgen. Het is aangeraden om de stapel niet hoger te maken dan 4 zomerbanden.

Bescherm de zomerbanden, dek ze dan af met een doek, tegen het licht, vuil en stof. Bepaalde stoffen kunnen de kwaliteit van het rubber aantasten. Bewaar de banden steeds op een koele en droge plaats. Garages en kelders zijn ideaal als opslagplaats.

Zomerbanden bewaren op een bandenrek

Soms is het ook mogelijk dat uw garage een stalling voorziet voor uw zomerbanden, dan hoef je deze niet eerst te brengen naar uw bandenleverancier of bandencentrale. Uw banden worden professioneel gestockeerd op het beste bandenrek of zware bandenstelling, onder de meest ideale omstandigheden.

Uiteraard kan je zelf een eenvoudig bandenrek kopen en zelf monteren aan de muur van uw garage. Je kan de zomerbanden verticaal en naast elkaar plaatsen. Dankzij de speciale profielen van het rek, vervormen de banden niet.

Offerte bandenrek aanvragen